Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Ungdomsrådgiver i Paris

Ungdomsrådgiver i Paris


# What's cooking
Udgivet mandag d. 30. januar 2017, kl. 11:05

Pernille Ovesen har været ansat ved Den Danske Kirke i godt 2 år. Med en baggrund som
lærer i både ungdomsskolen og i gymnasiet har hun alle forudsætninger for at opbygge og understøtte netværk for unge mennesker – i dette tilfælde – unge danskere i Paris.

Det er studerende, au-pairs og unge på sabbatår, der især bruger Pernille og kirken, men derudover er der småbørnsfamilier, som mødes i mødregrupper og andre netværk, der mødes om arrangementer som f.eks. foredrag, film eller andet. ”Vi sætter rammen om en masse arrangementer med kirkens skønne rum og terrasse. Alle danskere har mulighed for at deltage, selv påvirke indhold og skabe netværk hér”, fortæller Pernille.

Vi taler sammen ved et fredagsbar-arrangement, og her mødes danskere på tværs af alder. I baren er det denne aften unge fra Den Danske Ambassade, der har vagten. Også hér er et tæt samarbejde. Ikke kun ved hyggestunder og aktiviteter, men også når verden står i flammer. Præsten står på ambassadens akutliste og er tæt knyttet til opgaver relateret til at tage hånd om danskere i nød.

Men tilbage til ungdomsrådgiverens opgaver ved kirken. Danskundervisning for mindre børn er også en del af Pernille Ovesens arbejde. Kirkens onsdagsskole er for børn af dansk-franske par og danske børn af udsendte familier, der måske skal retur til det danske skolesystem. ”Det er nogle gange udfordrende, da der er en vis niveau- og aldersspredning på børnene”, fortæller Pernille. ”...derudover er det franske og danske skolesystem så utroligt forskelligt. I Frankrig går børnene med skoleuniform og tiltaler deres lærere Monsieur og Madame. I Danmark er alting på en mindre stringent klinge”. Pernille får hjælp af Martin Kildegaard Rasmussen, som skriver speciale netop i forskellen mellem det franske og danske skolesystem. Martin læser til skolelærer og skriver sit speciale i Paris. Den frivillige opgave er derfor både relevant, sjov og en stor hjælp i den lille skole, hvor der er få elever, men med meget forskellige behov.

Pernille bruger også tid på digitalt fællesskab. På Facebook administrerer hun en lukket gruppe, der hedder ”Padam Padam”. I gruppen foregår alt muligt fra søgen efter bolig til salg af brugt tøj og koordinering af fælles udflugter. Her eksponerer Pernille også kirkens forskellige tilbud, og på den
måde får mange en dør ind i kirken.