Astrid i Sydney

Astrid i Sydney


# What's cooking
Udgivet mandag d. 11. september 2017, kl. 16:43

Sidste år arbejdede jeg på farten. Nu arbejder jeg statisk. Sidste år arbejdede jeg i Danmark. Nu arbejder jeg på den anden side af jorden. Sidste år var jeg Global Fortæller hos Danmission. Nu er jeg dansk ungdomsassistent hos den danske kirke i Australien. Sidste år skulle jeg fortælle om verden udenfor Danmarks grænser. Nu skal jeg være med til at værne om det danske udenfor Danmarks grænser. 

Der er mange omvæltninger. Der er mange indtryk. Der er i det hele tage meget at tage fat på, når jeg skal forsøge at fortælle om min første tid som ungdomsassistent ved den danske kirke i Sydney. 

Jeg landede lidt rundtosset af jetlag i Sydney d. 5. juli, og jeg er ikke blevet mindre rundtosset, når jeg må indse, at jeg allerede har været i den her smukke by i over en måned. Tiden er gået stærkt. Samtidig har der været nogle meget lange dage og det medbragte saltlakridslager er allerede fortæret. Det er hårdt at skulle lære så meget nyt, især når det ikke kun er arbejdsmæssigt men også socialt og privat. Alt er nyt, og hvor er det vidunderligt! Selv de små ting er nye: computerprogrammer, fugle og kørselsretning. Det er nok også derfor, at jeg ikke kan forstå, hvor tiden er blevet af. 

Jeg skrev i min lille indledning, at jeg sidste år arbejde på farten. Det gjorde jeg også, men det var på en helt anden måde, end hvad jeg gør nu. Selvom jeg sidder ved en computer det meste af ugen og laver administrativt arbejde, går det hurtigt, og der er altid noget nyt at forholde sig til eller lære. I tilfælde af at det alligevel skulle blive for ensformigt at glo på en skærm, så har jeg en masse andet at give mig i kast med. Der er nemlig både legestue, bazargruppe, dansk frokost, au pairs, dansk butik og alt muligt andet, som os ungdomsassistenter også tager os af. 

Det er en ting, som jeg allerede er blevet fascineret af: hvor meget liv, der er i og omkring kirken. Kirken fungere som kirke på så mange niveauer. Der er det religiøse, det sociale og det kulturelle. Alt sammen går op i en højere enhed, når Frederikskirken skaber et lille stykke Danmark på den anden side af jorden. Et lille stykke af alt det bedste fra Danmark inkl. salg af saltlakrids i den danske butik. 

Med saltlakrids lige ved hånden, så er jeg også sikker på, at jeg nok skal overleve både Vegemite og Redbacks. Faktisk er jeg ret overbevist om, at alt det skøre og anderledes i Australien kommer til at være med til at gøre det her år helt specielt.