LONDON | Ny forstander på vej

LONDON | Ny forstander på vej


# Nyheder
Udgivet af Anne Meldgaard, fredag d. 29. maj 2020, kl. 15:00

Et enestående sted for danske unge i London får ny forstander.

Siden 1907 har danske unge i titusindvis kunnet finde en dansk forpost med hjemlighed og opbakning på Dansk KFUK i London, når de rejste ud for at arbejde, studere eller forfølge kærligheden. Nu får ”K”, som stedet kaldes i daglig tale, ny forstander for første gang siden 1991.

Der bor løbende 60 unge danskere på ”K”, hvis vi ser bort fra corona-perioden. ”K” er et veldrevet hostel og et stærkt dansk brand, hvor mennesker, der engang har betrådt stedet, vedbliver at vende tilbage også 20-30 og 40 år efter, de selv boede der.

Dronning Ingrids Kollegieboliger Foruden det store smukke hus i Hampstead hører også Dronning Ingrids Kollegieboliger til den danske ungdomsindsats i byen. Det er 10 gode lejligheder i området, som danske studerende på videregående uddannelser kan leje til overkommelige penge.

Når Connie Yilmaz Jantzen tiltræder pr. 1. september, får huset en forstander, der betegner KFUK som den røde tråd gennem sit liv. Som 13-årig startede hun den første KFUK-børneklub i sit lokale sogn, hun har været ungdomsleder i KFUM og KFUK samt næstformand og landsformand i KFUKs Sociale Arbejde og i øvrigt involveret i kirkelige organisationer på mange forskellige fronter. Med sig bringer den ny forstander foruden sine kompetencer indenfor ledelse, undervisning og coaching også inspiration fra Folkehuset Absalon og U-kirke i København, som hun vil bruge til at understøtte de unges mulighed for fællesskab og dannelse af venskaber.

Erfaring fra stillinger som national chef hos Folkekirkens Nødhjælp, afdelingsleder hos Dansk Ungdoms Fællesråd samt sin nuværende position hos Filadelfia Uddannelse har gjort valget enkelt for bestyrelsen i London såvel som hos Danske Sømands- og Udlandskirker.

Covid-19 og Brexit Formand for ”K’s” bestyrelse, Karen Maibom, siger: I London glæder vi os til at byde Connie Yilmaz Jantzen velkommen. I ansættelsesudvalg og bestyrelse er vi sikre på, at vi med Connie får en meget kvalificeret efterfølger til Palle Baggesgaard Pedersen og et menneske med mange af de egenskaber, som stillingen kræver.  I dag betyder det ikke ”bare at løfte arven” men også at holde hånden under de unge i forhold til Covid-19 og Brexit. Vi ser frem til et frugtbart samarbejde.”

Connie Yilmaz Jantzen har stærke ambitioner for forstanderstillingen: ”Jeg vil stå vagt om og udvikle huset ud fra de værdier, jeg kan se, er på stedet: hjemlighed, støtte og kristne værdier. Har man boet eller kommet på ”K”, skal det være en oplevelse, som bliver ved med at give resten af livet. Jeg er også ydmyg og stolt over at overtage stafetten for det veldrevne hus med den helt særlige ånd.”

Familien med til London Connie Yilmaz Jantzen rejser i første omgang alene til London, men hendes mand og deres yngste søn følger efter, så snart sønnen har færdiggjort sit efterskoleophold.

Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK Siden 1936 har Dansk KFUK i London været tilknyttet DSUK, som ansætter og udsender danske præster til hele verden. I London samarbejder Den Danske Kirkes præst og ungdomspræst med ”K”, som ligger ganske tæt på kirken.