Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

AMBASSADØRER FOR Danske Sømands- og Udlandskirker

AMBASSADØRER FOR Danske Sømands- og Udlandskirker


# Nyheder
Udgivet af Anne Meldgaard, fredag d. 31. juli 2020, kl. 10:40

PRESSEMEDDELELSE

Fra hvert sin side af det politiske spektrum har Mette Bock og Karen J. Klint en fælles veneration for den sammen sag. Og med hver deres erfaringer fra folketing, ministerium, udvalg, menighedsråd og meget andet, vil de fremover begge optræde som ambassadører for den fri, kirkelige organisation, Danske Sømands- og Udlandskirker (DSUK).

Kærlighed til dansk kultur og folkekirke forener dem, og hertil kommer en dyb forståelse for de globaliserede danskeres behov, når vi er langt væk hjemmefra. Mette Bock siger: ”På en måde er verden i al sin globalisering også blevet større og mere ensom i en tid med individualisme, sekularisering og den konstante udfordring af autoritet og tradition. Det kan være ensomt. Behovet for noget at læne sig op af og et sted at mødes er af stor betydning, når man er ude. Her tilbyder de danske kirker i udlandet både det kristne budskab og muligheden for kulturfællesskab, venskaber og hjemlighed. Det synes jeg er virkelig vigtigt.”

Begge ambassadører har sagt ja til posten for en 2-årig periode, og de skal også være med til at udvikle ambassadørarbejdet, som er et helt nyt tiltag hos DSUK. Hos DSUK tiltænker man hver ambassadør sin egen profil, for organisationen må række ud i mange retninger for at fundraise de midler, der løbende kræves for at opretholde indsatsen i udlandet. ”Det ligger i organisationens DNA, at vi flytter os derhen, hvor danskerne kalder på en kirkelig betjening og et dansk mødested”, siger DSUKs formand, Anne E. Jensen, som blandt andet er tidligere medlem af Europa-Parlamentet. ”Desuden har vi jo de dansksindede i Sydslesvig og de danske søfarende som særlige indsatser”, tilføjer hun. Det er hensigten, at Karen J. Klint skal hjælpe DSUK med bedst mulig forankring i det danske, folkekirkelig bagland, og Mette Bock skal bistå med at udbrede kendskab til, i hvor høj grad kirkerne i udlandet er bærere af dansk kultur.

Som formand for folketingets kirkeudvalg har Karen J. Klint besøgt blandt andet Den Danske Kirke i Paris. Netop dette besøg blev afgørende for hendes opbakning til arbejdet, de udsendte danske præster gør. ”Kirkens omsorgsrolle i en globaliseret verden er så vigtig, ikke kun i forhold til trosfællesskab og kulturfællesskab, men i særdeleshed, når krisen kradser. Det så vi med al tydelighed i Paris efter de to store terroranslag, og derfor er det mig magtpåliggende, at Danske Sømands- og Udlandskirker ikke bliver glemt”, siger Karen J. Klint.

Her kan du se ambassadørerne præsenterer sig selv og forklare, hvorfor de stiller op.